Mickoski: As tani dhe as në të ardhmen nuk pajtohemi me këto kushte të futen në Kushtetutë bullgarët

Nën këto kushte as tani, as në të ardhmen nuk do të pajtohemi që bullgarët të hyjnë në Kushtetutë, deklaroi kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristian Mickoski.

Mickoski për radio “Lider” theksoi se derisa është kryetar i VMRO-DPMNE-së edhe nëse nuk vjen deri në ndryshim të kushteve, pa dallim nëse VMRO-DPMNE-ja e udhëheq Qeverinë ose jo nuk do të ndodhin ndryshime, siç thotë për shkaqe parimore.

Sipas Mickoskit, deri më tani Bullgaria nuk ka treguar vullnet të mirë ndaj shtetit tonë.

“Çka është ajo që do të tregojë Bullgaria si shenjë e vullnetit të mirë se me të vërtetë në të ardhmen nuk do të ketë çfarëdo qoftë obstruksione ndaj Maqedonisë. Çka është ajo që Bullgaria e ka treguar dhe e ka manifestuar? Unë nga atje nuk shoh sinjale përveç asaj që heshtin”, tha Mickoski.

Ai theksoi se nuk e di një shtet tjetër që ka pasur kontest dypalësh në Kornizën negociuese me BE-në.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu