Mickoski llogaritë: Si po grabiten qytetarët tek rryma

Kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, ka bërë të ditur sot një përllogaritje të re, e cila thotë se tregon se si po “grabiten” Maqedonia, qytetarët dhe ESM.

Më poshtë është llogaritja:

ESM/ELEM shpall shpallje për shitjen e tepricave të natës për periudhën 1-5 gusht, nga data 2 deri më 7 në vlerë të përgjithshme prej 1250 MWh.

Çmimi me të cilin janë shitur këto teprica të natës është 245.37/MWh!

Për të njëjtën periudhë, çmimi i energjisë elektrike në HUPX (shkëmbim referues për përcaktimin e çmimit të energjisë elektrike në Maqedoni) është 372,21 €/MWh ose sipas ditëve:

1 gusht 359,81 €/MWh

2 gusht 388,95 €/MWh

3 gusht 363,474 €/MWh

4 gusht 377,758 €/MWh

5 gusht 371.058 €/MWh

Diferenca në çmim është:

1250 MWh x (372,21-245,37) € = 158,550 €

Përfundim: Maqedonia, qytetarët dhe ELEM/ESM për vetëm 25 orë janë dëmtuar për afro 10.000.000 denarë dhe në vend që tepricat t’i ofrohen ekonomisë që paguan sipas HUPX rrymës dhe po lufton konvulsive për të mbijetuar dhe mbajtur punëtorët, paratë vidhen dhe përfundojnë në xhepa privatë, ka shkruar kryetari i opozitës VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski në një postim në Facebook.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu