Nëse martoheni në këtë moshë keni më shumë shanse të divorcoheni

Studimet kanë treguar se koha në të cilën martoheni mund të përcaktojë shumë nëse do të divorcoheni. Ndërsa kur një çift do të martohet nuk përcakton nëse ata do të jenë të lumtur apo jo, studimet tregojnë se mosha mund të shkaktojë probleme në marrëdhënie. Një hulumtim i fundit gjeti se mosha është një ndër faktorët kryesorë të divorcit.

Rezultatet treguan se shumica e pjesëmarrësve konsideronin moshën një shkak serioz të divorcit. 45 përqind u pyetën me “po” kur u pyetën nëse ky ishte një faktor në ndarje. Një studim tjetër, tregoi se shanset për divorc ulen kur martoheni në të 20-at deri në fillim të të 30-tave. Sipas studiuesve, shanset për divorc rriten kur martoheni në fillim deri në fund të 30-tave.

Nicholas Wolfinger, një profesor në Universitetin e Jutës, mblodhi të dhëna për martesat dhe divorcet në Shtetet e Bashkuara midis 2006 dhe 2010. “Ne e dimë pa asnjë dyshim se ata që martohen pas moshës 30 vjeç divorcohen më lehtë se ata që martohen nga mosha 25 deri në 29 vjeç. Ky është një zhvillim i ri”, theksoi profesori.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu