Nga Shkupi ka fluturime në 59 destinacione në botë me 22 linja ajrore

Zhvillimi i sektorit të aviacionit në Maqedoni vazhdon me ritme të shpejta, duke sjellë përparime të rëndësishme për qytetarët dhe ekonominë vendase. Së fundmi, Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit dhe Aeroporti i St. Apostullit Pavle në Ohër kanë përjetuar një rritje prej 33% të trafikut të pasagjerëve në vitin 2023, krahasuar me vitin 2022. Kjo rritje e ndjeshme ka tejkaluar rekordin e vitit 2019, duke e bërë Maqedoninë një destinacion tërheqës për udhëtarët.

Në sezonin veror të vitit 2024, aeroportet e Maqedonisë do të ofrojnë një gamë të gjërë të fluturimeve drejt destinacioneve të reja dhe tërheqëse. Aeroporti i Shkupit do të zgjerohet drejt Riga-s së Letonisë, duke hapur mundësi të reja për biznes dhe turizëm. Në të njëjtën kohë, fluturimet sezonale dhe çarter do të ofrohen për Antalian, Bodrumin, Hurghadën, Enfidan, Djerban dhe Manastirin. Ndërkohë, Aeroporti i Ohrit do të ketë fluturime çarter nga Katovicë, Varshavë, Amsterdam dhe Mançester, ndërsa kompania ajrore Air Serbia do të fillojë të operojë në linjën Beograd-Ohër-Beograd.

Me një orar veror të fluturimeve që ka miratuar nga Agjencia e Aviacionit Civil të Aeroportit Ndërkombëtar të Shkupit, numri i destinacioneve të operuara arrin në 59, duke u shërbuar nga 22 linja ajrore të ndryshme.

Kjo shtesë e larmishme e destinacioneve do të sigurojë qytetarëve një qasje të lehtë dhe të pandërprerë në shumë destinacione kulturore, historike dhe biznesi në rajonin e Ballkanit. Linja ajrore e re drejt Rigës së Letonisë është një hap i rëndësishëm drejt forcimit të lidhjeve ndërmjet Maqedonisë dhe Evropës së Veriut.

Me një rritje të qëndrueshme të trafikut ajror dhe sërish të ndjeshme të numrit të pasagjerëve, Maqedonia po bëhet një aktor i rëndësishëm në skenën e aviacionit në Evropë. Rritja e numrit të linjave direkte dhe lidhjeve me destinacione të ndryshme po bën që Maqedonia të jetë gjithnjë e më e lidhur dhe e hapur për biznesin dhe turizmin.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu