Një baba i varfër gërvishti aksidentalisht një BMW, shënimi që i la “detyroi” pronarin e makinës të bëjë gjestin që habiti rrjetin

Një ditë, Qinlong i mori fëmijët e tij për shëtitje. Papritmas, ai gërvishti aksidentalisht makinën luksoze tip BMW, por nuk iku dhe mori përgjegjësinë për gabimin e tij.

Më pas ai u tha fëmijëve të tij që të ktheheshin në shtëpi dhe t’i merrnin atij një stilolaps dhe një letër.

Me stilolaps dhe letër, ai shkroi faljen e tij dhe e vuri shënimin nën fshirësen e xhamit të makinës

Qinlong kërkoi falje dhe shkroi se ai nuk punonte në atë moment sepse biznesi i tij falimentoi. Familja e tij po kalonte një krizë financiare dhe ai kishte vetëm 100 juanë.

E gërvishta aksidentalisht makinën tuaj dhe duhet të jem përgjegjës për dëmin. Pra, ju lutemi merrni këto 100 juanë si pagesë të hershme dhe më jepni 2 deri në 3 muaj për të paguar pjesën tjetër. Po ju jap garanci se nuk do të ikja”. shkroi Qinlong.

Pasi lexoi shënimin, pronari i BMW-së kishte frikë se Qinlong mund të ishte një mashtrues. Kështu ai telefonoi Qinlong duke iu prezantuar si shoku i pronarit te makines.

Në fillim, ai i tha Qinlong se makina e gërvishtur ishte një Benz. Qinlong më pas i dha një përgjigje të sinqertë pronarit të makinës. Ai ishte në panik.

“A je shok i pronarit të makinës? Mund të më ndihmoni të gjej pronarin? Më duhet t’i them pronarit se i kam gërvishtur aksidentalisht makinën e tij dhe jam i gatshëm të paguaj dëmin.”

Ndërsa pronari i makinës dëgjoi përgjigjen e Qinlong, ai u ndje i sigurt dhe i qetësuar që Qinlong nuk kishte një qëllim të keq dhe në vend të kësaj, ai ishte një person i ndershëm dhe i përgjegjshëm. Pronari i makinës i tha Qinlong se kostoja e riparimit mund të ishte rreth 1900 juanë, por duke parë ndershmërinë dhe vendosmërinë e Qinlong për të paguar koston, ai vendosi të mos i kërkonte Qinlong të paguante për koston e riparimit.

Megjithatë, Qinlong refuzoi ta bënte këtë pasi ishte në kundërshtim me parimet e tij të jetës.

“Unë e kam gërvishtur makinën tuaj dhe me të vërtetë duhet të paguaj dëmin. Nuk dua të dal kundër parimit tim të jetës!”

Pronari i makinës u prek vërtet nga fjalët e Qinlong. Ai më pas i tha:

“Meqë je vërtet i vendosur të paguash dëmin dhe unë kam nevojë për më shumë punëtorë tani, pse të mos vish në kompaninë time dhe të punosh për mua? Jam shumë i prekur nga ndershmëria jote dhe mund të më shpagosh duke punuar me mua dhe ne mund të jemi miq!

Pronari i BMW-së tha se do të donte të takohej me Qinlong dhe nuk i interesonte gërvishtja. E gjitha ishte për shkak të ndershmërisë së Qinlong që e preku atë.

Në shoqërinë tonë ishte e rrallë të gjeje një person si ju dhe nëse jeni të interesuar të më ndihmoni me biznesin tim, jam më se i lumtur”, tha pronari i makinës.

Kjo histori frymëzuese na tregon se është e rëndësishme të jemi të ndershëm dhe të përgjegjshëm për veprimet tona. Një ditë, ky incident mund t’ju ndodhë, prandaj mos harroni të jeni si Qinlong dhe gjithashtu pronari i makinës zemërmirë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu