Nuk ka shaka me gjermanët 10 mijë euro gjobë nëse kjo paisje gjendet në automjetin tuaj

Gjermanët dihet se kanë ligje të rrepta të trafikut, por e rëndësishme është që të gjithë përpiqen t’i respektojnë ato.

Mund të humbisni durimin në trafik. Të betohesh, por megjithatë, është e rëndësishme të sillesh gjithmonë me qetësi dhe kujdes. Dhe jo vetëm sepse veprimet impulsive pas timonit janë veçanërisht të rrezikshme, por edhe sepse disa shkelje, për shembull, mund të rezultojnë në një gjobë deri në 1500 euro.

Megjithatë, shoferët mund të përballen me gjobë deri në 10,000 euro nëse kanë një objekt të paligjshëm në makinën e tyre.

Është një thikë. Domethënë, kuzhinierët apo gjuetarët profesionistë mund të kenë një thikë në automjetin e tyre, sepse u nevojitet për punë të përditshme.

Megjithatë, rregullat më të rrepta zbatohen kur transportohen thika. Një thikë xhepi ose një thikë me teh më të vogël se 12 centimetra nuk është problem në shumicën e rasteve.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu