“Plani Marshall” për Ukrainën do të ketë patjetër një element mjedisor

Udhëheqësit nga dhjetëra vende dhe organizata ndërkombëtare do të mblidhen të hënën dhe të martën në qytetin zviceran të Luganos për të diskutuar rindërtimin e Ukrainës, duke shpresuar të hartojnë një “Plan Marshall” për rindërtimin e vendit, pavarësisht nga pushtimi i vazhdueshëm rus.

Plani do të duhet absolutisht të përfshijë një komponent mjedisor, tha Virginijus Sinkevicius, komisioneri i BE-së për mjedisin.

Ai foli për shkatërrimin masiv të pyjeve, tokën e mbuluar me miniera dhe llogore, ndotjen kimike të përhapur nga municionet dhe rrugët ujore dhe tokën e kontaminuar.

“Çmimi mjedisor po rritet çdo ditë, sepse ne shohim se veprimet barbare të palës ruse nuk ndalen”,
tha ai në një intervistë për AFP.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu