Prej 22 janarit nisin procedurat për Qeverinë teknike, Kovaçevski do të jep dorëheqje

Nga Kuvendi njoftojnë se pas koordinimit të parë për vitin 2024, në periudhën nga 22 janari deri më 28 janar do të ketë aktivitete për formimin e qeverisë teknike. Nga Kuvendi shtojnë se në kohën e Qeverisë teknike, respektivisht në 100 ditët e kësaj qeverie, nuk do të ketë pyetje deputetësh.

Në periudhën nga 22 janari deri më 28 janar pritet të konstatohet dorëheqja e kryeministrit aktual, Dimitar Kovaçevski dhe dorëheqja e kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferi, pasi që ky i fundit do të marrë drejtimin e ekzekutivit.

“Në këtë periudhë kohore Kuvendi do ta njoftojë presidentin për ndarjen e mandatit për kryetar të ri të Qeverisë, formim të Qeverisë së re, zgjedhje të ministrave, zëvendësministrave dhe zv/ministrave shtesë të Qeverisë teknike”, thonë nga Kuvendi i RMV-së.

Kuvendi gjithashtu do të duhet të konstatojë ndërprerjen e mandatit të Xhaferit si deputet, pas çka do të vijojë verifikimi i mandatit për deputetin e ri nga Njësia e parë zgjedhore.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu