Prirja e lindjeve të parakohshme të shtatzënave në Maqedoni është në rritje e sipër

Lindja e parakohshme e grave shtatzëna është një problem globel, ndërkaq në Maqedoni 9% e lindjeve janë të parakohshme, që paraqet një rritje, krahasuar me vitet paraprake.

Këtë e tha sot, Marija Haxhi-Lega, drejtoreshë e Klinikës për gjinekologji dhe akusheri, me rastin e 17 nëntorit, Ditës botërore të lindjeve të parakohshme.

Ajo shtoi se lindjet e parakohshme vazhdojnë të jenë në rritje, kurse 17% e lindjeve në këtë klinikë janë të parakohshme./Telegrafi/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu