Pse disa persona ëndërrojnë bardh e zi?

Nëse zakonisht shikoni ëndrra të gjalla e me ngjyra të plota, një kalim i papritur në bardh e zi mund të tregojë diçka për emocionet që fshihen në “prapaskenë”. Mund të ketë disa shpjegime për shfaqjen e papritur të ëndrrave bardh e zi, por së pari përjashtoni ndikimet e dukshme si p.sh. maratonën televizive të filmave të vjetër.

Cilat janë këto ndikime?

Mungesë përfshirjeje emocionale

Skemat e buta të ngjyrave mund të tregojnë një “mungesë të pjesëmarrjes emocionale në gjumë”. Kjo mund të nënkuptojë se ju ndiheni të privuar nga e drejta e të drejtës dhe të paaftë për të ndarë ndjenjat tuaja të vërteta me njerëzit në jetën tuaj.

Frikë nga ndjenjat

Mund të jetë gjithashtu një frikë nga ajo që po ndjeni – veçanërisht nëse keni luftuar me një problem emocional për një kohë të gjatë dhe nuk mund të gjeni një zgjidhje. Kur po përpiqeni t’i mbijetoni një periudhe trazirash emocionale, shkruajnë ekspertët, nënndërgjegjja juaj mund të përpiqet t’ju japë “pushim” duke reduktuar ngopjen e ëndrrave tuaja.

Ju duhet një pushim

Nëse ëndrra juaj bardh e zi përbëhet nga një sërë ngjarjesh të përditshme ose nëse elementët e ëndrrës përsëriten, është një tregues tjetër që mendja juaj po përpiqet t’ju japë kohë për t’u çlodhur dhe për të mos u shqetësuar. Megjithatë, nëse ëndrrat tuaja janë konfuze dhe shqetësuese, por ende bardh e zi, diçka tjetër mund të ndodhë.

Shqetësime të fshehura

Ëndrrat që përfshijnë ngjarje të shkurtra ose ju tregojnë ngjarjet e së kaluarës me detaje të pjesshme mund të sinjalizojnë shqetësime të fshehura për një situatë që keni shpresuar se është zgjidhur. Këto ëndrra mund të përpiqen t’ju ndihmojnë të kuptoni “historinë e vërtetë” ose të vazhdoni të hetoni sjelljen e dyshimtë të dikujt. Është një shenjë që ju nuk keni një pamje mjaft të qartë të personit ose ngjarjes në jetën tuaj.

Mungesa e kontrollit

Gjatë periudhave sfiduese ose ndryshimeve të jetës, mund të sinjalizojë gjithashtu mungesë kontrolli. Aksidenti ju ndjek vazhdimisht, planet anulohen ose një person në jetën tuaj manipulohet – në çdo rast, kjo mungesë kontrolli reflektohet në ëndrrën tuaj të mërzitshme dhe të zymtë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu