Pse janë duart gjithnjë të ftohta

Shpesh ndodh që njerëzit të ankohen se duart e tyre janë të ftohta edhe kur nuk janë në një mjedis të ftohtë Kjo nuk është një dukuri e pazakontë – sipas hulumtimit, trupi rregullon temperaturën në mënyrë natyrale dhe nuk duhet të ketë vend për shqetësim.

Ekspertët nga Klinika Mayo e kanë sjellë këtë fenomen më afër pacientëve përmes shkaqeve themelore dhe simptomave, si dhe rekomandime se çfarë të bëni.

Sidoqoftë, nëse keni duar vazhdimisht të ftohta me shfaqjen e njollave në lëkurën tuaj, kjo mund të jetë një shenjë paralajmëruese.

Duart e ftohta mund të nënkuptojnë një problem me nervat ose rrjedhjen e gjakut, si dhe me indin e dëmtuar në pëllëmbët ose gishtat.

Qëndrimi jashtë në kushte jashtëzakonisht të ftohta me ndjenjën e duarve të ftohta mund të jetë një shenjë e ngrirjes.

Simptomat e zakonshme të duarve të ftohta:

– pëllëmbët e ftohta ose gishtat
– njollë e lëkurës në duar (zakonisht blu ose e bardhë)
– ngurtësi ose përgjumje
– plagë të hapura ose fshikëza
– lëkura e ngushtë

Shkaku i duarve të ftohta, përveç dhimbjes në mjedisin e ftohtë, zakonisht është qarkullimi i dobët i enëve të gjakut në duar.

Shkaqet shtesë të duarve të ftohta përfshijnë:

– anemi
– diabet
– morth
– lupus
– sëmundja e Rhinode
– sëmundja e Birgerit

Nëse keni shqetësime për duart e ftohta vazhdimisht, vizitoni mjekun tuaj për një kontroll. Ai mund të kontrollojë nëse është shkaktuar nga një problem me qarkullimin apo nervat.

Qëllimi i terapisë eventuale është gjetja e shkakut.

Ndryshimet në stilin e jetës ose kushtet e punës mund të përmirësojnë shumë simptomat ose shfaqjen e duarve të ftohta.

data-full-width-responsive="true">

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu