Pse nuk duhet t’i ripërdorni rrobat e fitnesit pa i pastruar

Shumica e njerëzve e mohojnë se i kanë ripërdorur të paktën një herë rrobat e fitnesit pa i pastruar – por, le të bëhemi të sinqertë, të paktën kjo ju ka ndodhur një apo dy herë.

Por, përse nuk duhet t’i ripërdorni rrobat e fitnesit pa i pastruar së pari, transmeton Telegrafi.

Fillimisht duhet ta keni parasysh se çfarë i ndodhë trupit kur jeni aktiv fizikisht.

Kur jeni duke ushtruar, temperatura e trupit rritet, gjë e cila i nxitë gjëndrat e djersës të lirojnë djersë në lëkurë.

Bakteret që jetojnë në lëkurën zhyten në djersë dhe kjo bëhet vend i përsosur që ato të shumëfishohen.

Kjo nënkupton se nëse i vishni rrobat e fitnesit prapë pa i pastruar, e veçanërisht pas ushtrimeve intensive, atëherë mund të shkaktojë probleme të lëkurës apo t’i keqësojë sëmundjet aktuale.

Veç kësaj, ju baktere merrni edhe nga njerëzit tjerë në palestër duke i përdorur të njëjtat pajisje si ata, të njëjtat zhveshtore, etj.

Vlen të ceket se ky studim është publikuar në revistën International Journal of Enviuronmental Research.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu