Sërish luftë në Karabak?

Ministria e Mbrojtjes e Azerbajxhanit njoftoi se ka nisur një operacion anti-terrorist me qëllim të rivendosjes së rendit kushtetues në Karabak, raporton Anadolu.

Në deklaratën e Ministrisë thuhet se në muajt e fundit, forcat e armatosura armene në rajonin e Karabakut të Azerbajxhanit hapën sistematikisht zjarr mbi pozicionet e ushtrisë Azerbajxhane, vazhduan të vendosnin mina dhe të ndërtonin fortifikime dhe pozicione, gjë që çoi në një rritje të tensioneve.

Shtohet se forcat armene u zbuluan se kishin forcuar pozicionet e tyre me fuqi njerëzore, automjete të blinduara, pajisje artilerie dhe automjete të tjera, njësi të trajnuar për luftë të nivelit të lartë dhe njësi të krijuara si përforcime.

Më tej thuhet se forcat armene gjithashtu kanë rritur aktivitetet e inteligjencës kundër ushtrisë së Azerbajxhanit dhe kanë ndërmarrë veprime të tilla si rimbjellja e minave në zonat e çminuara.

Deklarata kujton se civilë dhe policë u vranë nga shpërthimi i minave të vendosura nga forcat armene në rrugën Ahmetbeyli-Fuzuli-Shusha në provincën Khojavend.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu