Shqipëria ndërpreu marrëdhëniet diplomatike me Iranin, Maqedonia e Veriut mbështet masat e marra

Qeveria maqedonase mbështetet Shqipërinë, e cila ndërpreu marrëdhëniet diplomatike me Republikën Islamike te Iranit për shkak të sulmit kibernetik.

Në deklaratë thuhet se sulme të tilla shkatërruese përfaqësojnë një shkelje flagrante të normave të së drejtës ndërkombëtare, një përpjekje për të minuar sovranitetin e Shqipërisë, si dhe një kërcënim të drejtpërdrejtë për sigurinë e qytetarëve dhe institucioneve të saj.

“Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Maqedonisë së Veriut dënon ashpër sulmin kibernetik të 15 korrikut 2022, të kryer kundër Qeverisë së Republikës së Shqipërisë nga Republika Islamike e Iranit.

Maqedonia e Veriut solidarizohet me Qeverinë e Shqipërisë, mbështet masat e marra në këtë kontekst dhe bën thirrje për përgjegjësi për autorët e aktiviteteve të tilla malinje destabilizuese që kërcënojnë jo vetëm sigurinë kombëtare dhe sigurinë e Shqipërisë, por kanë edhe implikime më të gjera rajonale dhe ndërkombëtare. .

Sulme të tilla shkatërruese përfaqësojnë një shkelje flagrante të normave të së drejtës ndërkombëtare, një përpjekje për të minuar sovranitetin e Shqipërisë, si dhe një kërcënim të drejtpërdrejtë për sigurinë e qytetarëve dhe institucioneve të saj.

Për të mbrojtur interesat tona, por edhe interesat e secilit vend anëtar të NATO-s dhe aleatëve të tij, ne mbetemi unikë brenda Aleancës në trajtimin e të gjitha sfidave që kërcënojnë rendin dhe sigurinë ndërkombëtare” thuhet njoftimin e Ministrisë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu