Shtatë kandidatë në garë për president të shtetit

Në mesnatë skadoi afati për mbledhjen e nënshkrimeve për kandidatët për president në zgjedhjet, që filloi më 23 shkurt. Zyrtarisht në garë janë shtatë kandidatë për zgjedhjet presidenciale, rrethi i parë i të cilave do të mbahet më 24 prill të këtij viti.

Sipas të dhënave të KSHZ-së, nga 7 marsi deri në ora 20:00, nga 15 kandidatët e regjistruar për mbledhjen e nënshkrimeve për zgjedhjet presidenciale, deri më tani 10.000 nënshkrimet e nevojshme janë mbledhur nga Stevo Pendarovski i mbështetur nga LSDM, i cili ka 22.412 nënshkrime, Gordana Siljanovska Davkova nga VMRO-DPMNE – 28.086, Bujar Osmani nga BDI – 11.085, Arben Taravari nga koalicioni opozitar shqiptar Vlen- 10.710, kandidati i OQM Stevço Jakimovski – 11.290, Maksim Dimitrievski lideri i E DI – Për Maqedoninë tonë – 11.605 dhe Biljana Vankovska Cvetkovska -10.95, nënshkrime.

Të gjithë kandidatët e tjerë kanë më pak nënshkrime – kandidatja Mersiha Smailoviq e mbështetur nga Lidhja Demokratike Boshnjake ka 2.778, Velo Markovski 1.634 nënshkrime, Gjorgi Manaskov 488, Zorica Cvetkovska 284, Zotëri Poposki 145, Goce Ristov -6 dhe Dragan Nikollovski 6 nënshkrime. Deri më tani, sipas KSHZ-së, nuk ka asnjë nënshkrim për kandidatin Tome Nikolloski.

Mbledhja e nënshkrimeve u zhvillua në të gjitha zyrat rajonale të KSHZ-së të vendosura në selitë e 34 vetëqeverisjeve lokale dhe para noterëve adekuat.

Kur parashtrues i listës për kandidat për president është një grup votuesish, është e nevojshme që të mblidhen të paktën 10.000 nënshkrime nga votuesit e regjistruar në Listën Zgjedhore, përderisa kur parashtrues i listës për kandidat për president janë deputetë, është e nevojshme që të mblidhen të paktën 30 nënshkrime të deputetëve.

Pjesëmarrësit në zgjedhje, listat me kandidatë për president të shtetit duhet t’i dorëzojnë në KSHZ më së voni deri më 19 mars, në mesnatë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu