Taylor Swift paditet me më shumë se një milion euro për kopjimin e konceptit për albumin e saj “Lover”

Taylor Swift është paditur për më shumë se një milion euro për një broshurë që ajo publikoi si shoqëruese të albumit të saj të vitit 2019, “Lover”, nga një grua që pretendon se ylli kopjoi versionin e saj.

Teresa La Dart, një autore, ngriti një padi kundër fituesit 32-vjeçar të Grammy për shkelje të të drejtave të autorit, sipas dokumenteve të siguruara nga TMZ të mërkurën (24 gusht).

Gazeta raportoi se La Dart, e cila botoi një libër në vitin 2010 me ‘poezi, anekdota dhe foto’ të titulluar gjithashtu “Lover”, mendon se Swift kopjoi ‘vibin dhe dizajnin’ për punën e saj nëntë vjet më vonë.

Në dokumente, La Dart sugjeron që Taylor dhe ekipi i saj të lexojnë librin e saj “Lover” dhe vendosën të përsërisin konceptin dhe të fusin emrin e Swift mbi të.

Autori thotë se të dyja veprat jo vetëm kanë të njëjtin titull, por secila janë një “kujtim i viteve të kaluara të përkujtuara në një kombinim të komponentëve të shkruar dhe piktural”.

Përveç kësaj, La Dart mendon se skema e ngjyrave dhe stili i imazheve të përdorura janë shumë të ngjashme për të qenë të rastësishme, shkruan DailyMail.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu