Ukraina dhe Japonia nënshkruajnë një marrëveshje sigurie 10-vjeçare

Ukraina dhe Japonia nënshkruan një marrëveshje 10-vjeçare për çështjet e sigurisë në margjinat e samitit të G7, tha Presidenti Volodymyr Zelensky.

Ukraina, më shumë se dy vjet pas fillimit të pushtimit rus, ka nënshkruar 15 marrëveshje të ngjashme duke siguruar mbështetje afatgjatë nga aleatët e saj, duke përfshirë Britaninë, Francën dhe Gjermaninë.

Siguria dhe ndihma humanitare në marrëveshje

Në vitin 2024, Japonia do t’i sigurojë Ukrainës 4.5 miliardë dollarë dhe do të vazhdojë të na mbështesë gjatë gjithë afatit dhjetëvjeçar të marrëveshjes,” shkroi Zelensky në X.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu