Ukraina i kërkon Turqisë të ndalojë një anije ruse me mijëra ton grurë të vjedhur

Ukraina ka kërkuar që Turqia të ndalojë një anije me flamur rus “Zhibek Zholy” që transportonte një ngarkesë me drithë ukrainas të marrë nga porti i pushtuar nga Rusia i Berdyansk, sipas një zyrtari ukrainas, raporton Reuters.

Zyrtari i ministrisë së jashtme të Ukrainës, duke cituar informacionin e marrë nga administrata detare e vendit, tha se Zhibek Zholy kishte ngarkuar ngarkesën e parë prej rreth 4,500 tonë grurë nga Berdyansk, që i përkiste Ukrainës.

Në një letër të datës 30 qershor drejtuar ministrisë së drejtësisë së Turqisë, zyra e prokurorit të përgjithshëm të Ukrainës thekson se Zhibek Zholy ishte përfshirë në “eksportin e paligjshëm të grurit ukrainas” nga Berdyansk dhe u nis për në Karasu, Turqi, me 7,000 ton ngarkesë.

Zyra e prokurorit të përgjithshëm ukrainas i kërkoi Turqisë që “të kryejë një inspektim të kësaj anijeje detare, të sekuestrojë mostrat e grurit për ekzaminim mjeko-ligjor, të kërkojë informacion mbi vendndodhjen e këtij drithi”, thuhej në letër, duke shtuar se Ukraina ishte e gatshme të kryente një hetim të përbashkët me autoritetet turke.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu