Vetëm gjysmë ore gjumë pasdite ju përmirëson humorin

Hulumtimet nga Universiteti Kombëtar i Singaporit kanë treguar se një sy gjumë prej vetëm gjysmë ore përmirëson disponimin, kujtesën dhe vigjilencën deri në katër orë pas zgjimit. Përveç kësaj, gjumi për 30 minuta pasdite gjithashtu përmirëson kodimin e kujtesës.

Studimi zbuloi gjithashtu se një sy gjumë pasdite dhjetë minuta mund të zvogëlojë lodhjen, përgjumjen dhe të përmirësojë disponimin.

Shkencëtarët kryen studimin mbi 32 persona të cilëve iu desh të bënin një sy gjumë çdo të dytën ditë për 10, 30 dhe 60 minuta. Humori, përgjumja subjektive dhe performanca njohëse u matën në intervale prej pesë, 30, 60 dhe 240 minuta pas zgjimit për të krahasuar përfitimet afatgjata të dremijeve të ndryshme. Të gjitha kohëzgjatjet e gjumit që varionin nga 10 deri në 60 minuta kishin avantazhe të qarta ndaj qëndrimit zgjuar.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu