Vuçiq: Marrëdhëniet mes Serbisë, Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë asnjëherë s’kanë qenë më të mira

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq nga Forumi Ekonomik Botëror, duke folur për “Ballkanin e Hapur” tha se janë kyçur shumë njerëz. “Jemi të kënaqur nga ajo që kemi. Marrëdhëniet në mes Maqedonisë së Veriut, Shqipërisë dhe Serbisë asnjëherë nuk kanë qenë më të mira”, tha Vuçiq.

“Njerëzi mendojnë se duhet ta ndjekim dikë për të justifikuar ekzistencën tonë. Nuk është e patjetërsueshme. Ne i ftuam të gjithë. Jemi të kënaqur me atë që kemi, do të donim të kishim më shumë, por jemi të kënaqur. Kemi bashkëpunim të mirë me të gjithë. Kush do bashkëpunim, do, kush do, është i mirëpritur dhe kaq”, tha Vuçiq.

Vuçiq tha se ka një rënie të madhe të popullaritetit të BE-së jo vetëm në Serbi, por edhe në Maqedoninë e Veriut.

“Nëse duam të shkojmë në BE, na duhet një qasje dypalëshe. Duhet të ndjejmë respekt”, tha presidenti i Serbisë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu