Austria ndihmon qytetarët e saj me nga 500 euro

Sipas Qeverisë federale, “Bonusi i klimës” dhe “Bonusi kundër rritjes së çmimit”, në total deri në 500 € për person në Austri, do të shpërndahen që në shtator, në vend të pagesave të planifikuara të tetorit, njofton albinfo.at.

Rreth 300,000 njerëz duhet të fillojnë të marrin paratë e tyre tashmë në gusht, me miliona të tjerë për të marrë pagesën prej 500 € muajin e ardhshëm. Çdo person që jeton në Austri do të marrë automatikisht pagesën – ata të moshës nën 18 vjeç do të marrin 250 €.

Qëllimi është të shpërblehet sjellja miqësore me klimën dhe të ofrohet lehtësim financiar për shkak të inflacionit të lartë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu