Bekteshi i përgjigjet Mickoskit: Le të na tregojë si ta sjellim gazin prej Hungarisë e Austrisë, ne do ta mbështesim

Propozimi për mua si ministër, besoj edhe për Qeverinë është i pranueshëm, vetëm duhet të na tregojë mënyrën se si ta sjellim gazin natyror nga Hungaria dhe nga Austria, në Maqedoninë e Veriut, duke e ditur që kemi vetëm një gyp-përçues sa i përket gazit natyror, dhe ajo është me Republikën e Bullgarisë, kështu i është përgjigjur ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi në “Click 21” propozimit të Hristijan Mickoskit për sigurim të gazit natyror.

Bekteshi tha se propozimi i kryetarit të OBRM-PDUKM-së është absurd, por nëse i njëjti ka informacione se si të transportohet gazi deri në Maqedoni, atëherë Qeveria është e gatshme të bisedojë për këtë çështje.

“Për mua oferta e Mickoskit ka qenë e pranueshme. Mund të ulemi që sot, të na tregojë cilat terminale kanë kapacitetet e lira, ne do të gjejmë mënyrë ligjore edhe mjete prej buxhetit dhe t’i rezervojmë ato kapacitetet, por me sa e dinë qytetarët në përgjithësi, Maqedonia e Veriut teknikisht nuk mundet të furnizohet me gaz natyror prej terminaleve të gazit në Hungari dhe në Austri”, tha Bekteshi.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu