Bytyqi: Amvisëritë nga 1 Janari nuk do të kenë rritje të faturave të energjisë elektrike

Amvisëritë nga 1 janari nuk do të kenë rritje të faturave të energjisë elektrike, lajmin e bënë të ditur në rrjetin social facebook zv Kryeministri për Çështje Ekonomike Fatmir Bytyqi.

Zv.kryeministri për çështje ekonomike Fatmir Bytyqi siguron qytetarët të cilët kursejn dhe përdorin energjinë elektrike në mënyrë të arsyeshe se nga 1 janari nuk do të kenë rritje të faturave të energjisë elektrike. Sipas tij, mbi 99%, janë brenda kornizës së bllokut të parë dhe të dytë të konsumit të energjisë elektrike, ku do të ketë ose ulje të lehtë ose rritje të parëndësishme të faturave të energjisë elektrike.

– Nga 1 janari nuk do të ketë rritje të çmimit të energjisë elektrike, megjithëse do të rimbursojmë 10% të shumës së TVSH-së.

– Është siguruar gaz për ngrohjen e banesave me energji termike

– Të gjitha kapacitetet prodhuese të vendit janë duke punuar me kapacitet të plotë dhe ne prodhojmë mjaftueshëm energji nga objektet vendase

– Riniset blloku i tretë i REK Manastirit

– Investimi në burimet e rinovueshme të energjisë është përshpejtuar. – tha Fatmir Bytyqi.

Përndryshe gjatë viti të lamë pjesë qeveria subvencioni çdo famlije me rreth 20.000 denarë për faturat e rrymës.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu