E mjera Maqedoni, nuk ishin vetëm bullgarët: Grupi i telegramit serb përfshin Maqedoninë në vendet serbe

Shekulli i njëzet e një duhet të jetë një kohë kur nuk ka pretendime territoriale, politika asimiluese, shtetet kanë kufij të caktuar, të njihet e drejta për vetëvendosje dhe ekzistenca e një kombi që ka vendosur që dëshiron të ekzistojë si i tillë, pavarësisht se kush është dhe nuk mohohet si quhet, transmeton InfoShqip.

Vendet dhe popujt ballkanikë padyshim që nuk e kuptojnë këtë, ne mbetemi në politika dhe pretendime që ishin karakteristike e shekujve 18, 19, 20, por nuk janë për sot!

E ndërsa Maqedonia dhe maqedonasit “në të njëjtin front” po luftojnë kërkesat asimiluese dhe gati fashiste bullgare, mohimin e ekzistencës sonë, një grup telegrami serb i quajtur “Zëri i Popullit” publikon një hartë në të cilën janë të gjitha “tokat serbe”. e shënuar.

Dhe natyrisht, Maqedonia është pjesë e hartës që shoqëron pyetjen “Cila duhet të jetë letra zyrtare e të gjithë kombeve serbe”.

Në shekullin e njëzet e një, Ballkani është ngecur diku midis shekujve 18 dhe 19.

Natyrisht, kjo situatë nuk mund të krahasohet me politikën asimiluese bullgare, e cila është politikë e të gjithë vendit dhe institucioneve të tij. Shpresojmë që orekset e tilla për Maqedoninë në fqinjin tonë verior të jenë vetëm një fenomen i izoluar./InfoShqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu