E thotë historianja maqedonase, Shqiptarët kan 3000 vite histori, kurse Maqedonët kanë vetëm 73 vite

Maqedonasja, Bojana Stefanovska deklaron se historia e Maqedonisë fillon 73 vite më përpara ku u krijua si shtet nga Tito, dhe ka vetëm 27 vite histori si shtet funksional, kurse për Shqiptarët ajo ka një mendim tjeter e cila deklaron se, Shqiptarët kanë një histori të shtetit 106 vite, mirëpo historia e tyre është shumë më e gjatë se sa ajo e Maqedonisë së Tito-s, ku historia Shqiptare është më e gjatë se 3000 vite, dhe si të tillë Shqiptarët janë autokton në tokat e tyre, për shkak të historisë së gjatë në këto troje.

Kjo është deklarata e sajë: “Maqedonia është formuar nga Tito (1945), ka 73 vjet histori, nga ato 73 vjet ka vetën 27 vjet histori si shtet. Shqiptarët e kan shtetin me histori 106 vjeçare, si dhe kan 3000 vite histori, e edhe Helenët e kan njëlloj” tha ajo.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu