Geer: Nuk shoh mundësi për ndryshim të kornizës negociuese

“Unë kam qenë gjithmonë shumë i qartë për këtë marrëveshje që u arrit në korrik 2022 e cila rezultoi në hapjen e negociatave të anëtarësimit dhe procesin e skriningut. Nuk shoh mundësinë e ndryshimit të kornizës së negociatave dhe ai qëndrim nuk ka ndryshuar pas zgjedhjeve”. Këtë e tha ambasadori evropian David Geer, pas takimit të sotëm me ministrin e Çështjeve Evropiane Orhan Murtezani, duke iu përgjigjur pyetjes së gazetarëve nëse ka mundësi që të ndryshohet korniza e negociatave.

Geer e vlerësoi takimin me Murtezanin si një “fillim të mbarë”, duke theksuar se ai ka pasur një bisedë të detajuar për agjendën e reformave që është pjesë e planit të BE-së për rritjen në Ballkanin Perëndimor, për punën e bërë deri më tani në procesin e lëkurës dhe si të vazhdohet me atë që është arritur.

“Presim një marrëdhënie pune të ngushtë, të rregullt dhe të suksesshme me ministrin dhe ministrinë”, tha Geer.

Lidhur me mesazhin që dërgon reduktimi nga posti i zëvendëskryeministrit në ministër për Çështjet Evropiane sipas Geer, është e rëndësishme që procesi i integrimit evropian të mbetet i lartë në agjendën politike.

“Kështu thotë Qeveria. Ne do ta gjykojmë Qeverinë në bazë të asaj që bën. Nëse ata dëshirojnë të ecin përpara në rrugën e integrimit evropian, ne do të jemi partnerë të vendosur dhe të përkushtuar”, tha Geer.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu