Gjurgjaj: Në Shqipëri ka maqedonas, bullgarë nuk ka pasur kurrë, dhe ata që Bullgaria po i bullgarizon tani, për para, e dinë se nuk janë bullgarë

Në Shqipëri ka maqedonas dhe bullgarë nuk ka pasur kurrë, thotë Nikola Gjurgjaj, kryetar i shoqatës maqedonase Ilinden me qendër në Tiranë, e cila ka degë edhe në Golo Brdo dhe Gorë në Shqipëri, transmeton InfoShqip.

“Po flasim për më shumë maqedonas bullgarë dhe para dhe interesa të tjera“, tha Gjurxhaj për Radion Evropa e Lirë (RSE).

Gjurgjaj, analist politik dhe kryeredaktor i gazetës Ilinden shton:

Ata që deklarohen si bullgarë në Golobërdë dhe në Gorë në Shqipëri, ata vetë e dinë se janë maqedonas, por këta janë njerëz që për interesa materiale tani po bëjnë propagandë antimaqedonase dhe e gjithë kjo lidhet me Situata e përgjithshme mes Maqedonisë dhe Bullgarisë dhe presionet e Sofjes për të bullgarizuar maqedonasit“, thotë ai.

Duke komentuar aktivitetet aktuale të Ambasadës Bullgare në Tiranë, Gjurxhaj kërkon nga Shqipëria zyrtare të marrë masa për të parandaluar propagandën antimaqedonase nga Bullgaria në Shqipëri.

Kjo propagandë e Sofjes është forcuar veçanërisht pas kërkesës së shoqatave maqedonase në Shqipëri dhe partisë maqedonase Aleanca Maqedonase për Integrim Evropian në Shqipëri, që qeveria e Edi Ramës të pranojë themelimin e Golobërdës dhe Gorës si dy komuna të reja në Shqipëri me maqedonisht,me popullsi shumice,” thotë Gjurxhaj për Radion Evropa e Lirë./InfoShqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu