Ish-kompania e kryeministrit Kovaçevski do të prodhojë panele solare në Tetovë

Kompania Pixel Group, ish pronar i së cilës është kryeministri aktual Dimitar Kovaçevski, do të ndërtojë fabrikën për prodhimin e paneleve diellore për termocentralet fotovoltaike në zonën industriale në Tetovë.

Përveç Pixel Group, AE Solar Horizon AD nga Sofja, kompani përmes së cilës paralajmërohet një investim i madh gjerman, zotëron aksion në “Shoqërinë Aksionare për prodhimin e paneleve fotovoltaike dhe sistemeve diellore AE Solar AD Tetovo”.

Kompania u themelua me 250 aksione, secila me vlerë nominale prej 100 euro. I mbetet Qeverisë të njoftojë investitorin e madh gjerman, me të cilin duhet të lidhen dy kontrata për ndihmë shtetërore, njëra për dhënien me qira të tokës ndërtimore dhe tjetra për projektin e investimit.

Sipas njohurive të “Factor”, panelet diellore do të prodhohen më së shumti për eksport dhe në fabrikë fillimisht do të punësohen rreth 200 punëtorë. Aktiviteti është “prodhimi i pajisjeve të shpërndarjes dhe kontrollit të energjisë elektrike”.

Goranço Paunov, ish-partner biznesor dhe kumbar i kryeministrit Kovaçevski dhe pronar aktual i Pixel Group është njëri nga dy drejtorët ekzekutivë, ndërsa kryetar i Bordit të Drejtorëve është profesori Ilija Nasov si anëtar joekzekutiv.

Pixel Group njoftoi në shtator 2020 se Dimitar Kovachevski, si zëvendësministër i sapoemëruar i Financave, po tërheq plotësisht shumën e burimeve financiare të investuara për të siguruar likuiditetin fillestar të kompanisë.

Në bazë të sa më sipër, Dr. Kovacevski ia ka transferuar të gjithë aksionin partnerit në Pixel Group dhe kështu nuk ka më asnjë aksion apo interes në kompani. Me këtë dr. Kovaçevski i përkushtohet plotësisht kryerjes së pozitës së re”, njoftoi atëherë kompania e tij, shkruan Faktor.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu