Ja kë quajti Zogu “dy budallenjtë” e Europës

Kjo që shihni në foton më poshtë është kopertina e gazetës së njohur amerikane, San Francisco Chronicle.

Kjo gazetë ka shkruar një artikull interesant rreth Shqipërisë dhe faktit që Mbreti i Shqiptarëve e braktisi fronin.

Gazeta gjithashtu e ka cituar Zogun.

“Zogu thotë: “Europa ka dy budallenj, dy të çmendur”.

“Në Europë janë dy të çmendur, që po shqetësojnë mbarë botën-Hitleri dhe Mussolini. Në Europë janë edhe dy budallenj që po flenë-Chamberlain dhe Daladier”, është mendimi i Mbretit në largim të shqiptarëve,

Ahmet Zogu i’u referohet si budallenj dy diktatorëve të kohës
që ishin iniciatorë të Luftës së Dytë Botërore. /Albeu.

zogu1


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu