Kamberi u largua nga grupi parlamentar me DSVH dhe SDA

Grupi parlamentar i rajoneve evropiane – Vojvodina, Sanxhaku, Preshevska dolina nuk ekziston më për shkak se deputeti nga Bujanoci Shaip Kamberi u largua. Shkak për këtë është përkrahja e listës “Së bashku për Vojvodinën” për shumicën qeverisëse në Kuvendin e Serbisë, ndërsa deputetët Kamberi dhe SDA Sanxhak insistojnë të mbeten në opozitë, shkruan Bujanovaçke, transmeton InfoShqip.

Kamberi thotë se grupi parlamentar pushoi së ekzistuari në momentin kur deputeti nga lista e Vojvodinës u zgjodh ministër në Qeverinë e Serbisë.

Bëhet fjalë për Tomislav Žigmanov, përfaqësues i kroatëve të Vojvodinës nga Unioni Demokratik i Kroatëve të Vojvodinës, i cili tani është ministër për të drejtat e njeriut dhe pakicat dhe dialogun social.

Për momentin nuk kemi grup parlamentar, por veprojmë individualisht. Shpresojmë të gjejmë njerëz me mendje nga radhët e opozitës demokratike”, tha Kamberi.

Koalicioni i shqiptarëve të luginës, i përfaqësuar nga Kamberi, në gusht formoi një grup parlamentar me listën Zajedno za Vojvodina dhe SDA Sanxhak pas konstituimit të Kuvendit.

Shpërndarja e grupit parlamentar do të thotë se në opozitë mbetën Kamberi dhe dy deputetët e PSSH-së, Sulejman Ugljanin. Megjithatë, ata nuk mund të krijojnë një klub të ri parlamentar, pasi kushti për këtë janë të paktën pesë deputetë./InfoShqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu