Kovaçevski: FRONTEX është nënshkruar në gjuhën e pastër maqedonase

Në fjalimin e sotëm para deputetëve, kryeministri Dimitar Kovaçevski theksoi se po ecim në rrugën evropiane me një dobi shumë domethënëse për të cilën luftuam – mbrojtjen e plotë të gjuhës maqedonase, pra edhe të identitetit maqedonas. Gjuha maqedonase, siç tha ai, njihet dhe konfirmohet si e barabartë me të gjitha gjuhët e tjera në Evropë, transmeton InfoShqip.

“Marrëveshja e parë, FRONTEX, Këshilli i BE-së tashmë ka vendosur ta nënshkruajë në gjuhën maqedonase, pa asnjë yll apo fusnotë. Dokumentet e para në Bruksel tashmë po përkthehen në gjuhën maqedonase. Fillimi i negociatave me Bashkimin Evropian pas 17 vitesh pritje, me mbrojtje të plotë të gjuhës maqedonase dhe identitetit maqedonas, ndërtimi i shoqërisë për të gjithë dhe paqja që e ushqejmë përmes unitetit ndëretnik në vend, konfirmojnë se Qeveria është përfaqësues i suksesshëm dhe dinjitoz i popullit, mbrojtësi, kujdestari dhe udhëheqësi i tij përpara“, tha Kovaçevski.

Në fjalën e tij, ku shtjelloi propozimin që Risto Penov të jetë Ministër i Vetëqeverisjes Lokale, theksoi se prioritet kryesor i Qeverisë është shteti ekonomikisht i fortë dhe stabil, anëtar i plotë i BE-së me gjuhë të mbrojtur maqedonase. dhe identiteti. Qeveria, siç theksoi, e vlerëson konceptin e qytetarëve të respektuar të Maqedonisë në Evropë, të cilët ulen me kokën lart në tryezën e madhe në Bruksel, zëri i të cilëve, në gjuhën e pastër maqedonase, dëgjohet dhe respektohet gjatë vendimeve të përbashkëta evropiane.

Koncepti tjetër, të cilin Brukseli e theksoi hapur për herë të parë në Raportin e sivjetshëm për progresin e vendit, është koncepti i bllokadës, të cilin e dëshmon i gjithë publiku dhe veçanërisht ju këtu në Kuvend. Është një koncept për qytetarët e izoluar, të ulur në një tavolinë të vogël, në shtëpi, zërin e të cilëve askush nuk e dëgjon dhe nuk mund të ndryshojnë asgjë nga ai pozicion – një koncept krenarie virtuale dhe inekzistente. Të gjithë e kemi ndjerë errësirën e tij gjatë 11 viteve të gjata të regjimit“, tha Kovaçevski./InfoShqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu