KSHZ-ja e përcaktoi renditjen e listave të kandidatëve për zgjedhje

Komisioni Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) pasditen e sotme, në kuadër të seancës 96-të me short vendosi renditjen e listave të kandidatëve për zgjedhje.

Numri 1 është Koalicioni për Ardhmërinë Evropiane i udhëhequr nga LSDM, numri 2 – Koalicioni “Maqedonia juaj” i udhëhequr nga VMRO-DPMNE, numri 3 – Koalicioni “Guximshëm për Maqedoninë” i udhëhequr nga GROM, numri 4 – Koalicioni Fronti Evropian, numri 5 – e Majta, numri 6 – Koalicioni “Vlen”, numri 7 – Lëvizja “E Di – Për Maqedoninë tonë”, numri 8 – Maqedonia e Bashkuar, numri 9 – Alternativa e re, numri 10 – Avaja, numri 11 – Lëvizja civile evropiane, numri 12 – Epoka maqedonase – Sovranistët e tretë, numër 13 – Partia juaj, numër 14 – Rodina Maqedonia, numri 15 – E djathta, numri 16 – Demokratët dhe numri 17 – Partia e Punëtorëve.

Pas shortit, siç kumtoi kryetari i KSHZ-së, Aleksandar Dashtevski, do të përpilohet procesverbal dhe sipas nenit 69 paragrafi 2, lista e përcaktuar do të publikohet në shtypin ditor, jo më vonë se 23 ditë para ditës së caktuar për mbajtjen e zgjedhjeve.

Në kuadër të seancës së 96-të, KSHZ, me zgjedhje të rastësishme, për kryetar të Këshillit zgjedhor 50:50 e caktoi Ivan Ivanovin, punëtor në Qytetin e Shkupit, ndërsa për nënkryetar Xhavit Selamin, të punësuar në Ministrinë e Ekonomisë


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu