Kurti: Po dështojnë humbësit e mëdhenj që duan ta kthejnë sistemin e kalbur dhe korruptiv

Pas arrestimeve të fundit në Ministrinë e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë (MINT) ka reaguar kryeministri i Kosovës, Albin Kurti i cili thonë se nuk ka kurrfarë korrupsioni në qeverinë e tij, derisa shpreh besim të plotë në ministren Rozeta Hajdari.

Ai akuzon opozitën, duke e quajtur elitë të vjetër politike, që ka qenë e korruptuar e tash është e organizuar.

“Nuk ka kurrfarë korrupsioni e keqpërdorimi. Unë kam besim të plotë në ministren Rozeta Hajdari dhe në punën e saj. Pas luftës në Ukrainë, kur kishte krizë globale, ministria që ajo drejton, i ka blerë rezervat dhe i ka mbushur depot në një kohë kur të gjithë kufijtë ishin mbyllur e pothuajse të gjitha shtetet kishin ndaluar eksportin|, ka shkruar Kurti në Facebbok.

Ai thotë se Qeveria e Kosovës është e përgjegjshme dhe e drejtë, e cila i ka sjellë progres ekonomik dhe demokratik të paparë në Kosovën e pasluftës.

“Rezervat shtetërore i kemi gjetur 300 mijë euro e i kemi bërë 25 milionë euro për dy vite. 97 për qind të vlerës së blerë vitin e kaluar ka mbërrirë në Kosovë, përfshirë këtu 99,5% të sasisë së grurit që tashmë ndodhet në depo në vendin tonë. E për pjesën e mbetur, kompanitë furnizuese kanë obligim të hapur për ta përmbushur kontratën, dhe nëse nuk e bëjnë këtë janë procedurat ligjore”, ka deklaruar Kurti.

Ai thotë se qeveria me ndërgjegje të pastër dhe punë të mira “natyrisht se përbën ndryshim rrënjësor karshi qeverisjes 20 vjeçare tё Kosovёs”. Si e tillë ajo, siç thotë Kurti, domosdo prodhon si fituesit ashtu edhe humbësit e saj.

“Përderisa fitues janë gjithë qytetarët e vendit (familjet përmes shtesave universale pёr fёmijё, nёnat lehona, përfituesit e ndihmave sociale, të rinjtë, studentët, punëtorët, pensionistёt, tё papunёt, bizneset e rregullta) humbësit janё tё paktё nё numёr, por jo pak tё organizuar. Humbësit i gjeni tek elita e vjetër dhe e korruptuar politike, te gjykatës dhe prokurorë të saj, te mediat e keqpërdoruara pёr mbёshtetje tё krimit”, deklaron Kurti.

Edhe pse tё paktё nё numёr, sipas tij, pёrfitimet e tyre kanё qenё shumëmilionёshe, andaj edhe nuk kanё se si mos tё ndihen humbës tё mëdhenj.

“Përpjekjet e tyre për ta ndryshuar situatën janë në shërbim të planit për ta kthyer ish sistemin e kalbur e tё korruptuar. Nё rastin mё tё mirё ata po pёrpiqen pёr tё ruajtur disi pasurinё e akumuluar me hajni e korrupsion, monopolet artifciale e tё dёmshme që i kanë bërë me krim e keqpёrdorim tё detyrёs zyrtare. Por, do tё dёshtojnё si nё aspiratën e tyre pёr kthim tё keqpёrdorimit, ashtu edhe nё synimin pёr përbaltjen e atyre qё kontribuojnë pёr moskthim tё asaj periudhe”, ka shkruar kryeministri Kurti.

Ai po ashtu thotë se “do tё dёshtojnё edhe nё frikёsimin e secilit qё i bashkohet karvanit tё reformave progresiste dhe zhvillimit gjithëpërfshirës”.

“Piskamat, shpifjet dhe aksionet pompoze tё tyre do dëgjohen gjithnjё e mё rrallё. Me qindra raportime zyrtare e kallëzime penale i kanë deponuar ministritë tona për krimin e korrupsionin që e kemi gjetur, por, përgjithësisht, kjo nuk i ka bërë përshtypje prokurorisë së shtetit. Reformat tona nuk do arrijnë t’i ndalin. Rastet e akumuluara tё krimit e tё deponuara nga kjo qeveri nuk do mund t’i fshehin edhe shumё gjatё”, thotë kryeministri Albin Kurti.

Ndryshe, Policia e Kosovës me urdhër të Prokurorisë Speciale, ka arrestuar sot tre persona, nën dyshimet për keqpërdorim me blerjen e rezervave shtetërore. Të arrestuar për veprat penale “keqpërdorim i detyrës zyrtare” dhe “dhënie e ndihmës në kryerjen e veprës penale të keqpërdorimit të detyrës zyrtare” janë Hafiz Gara – drejtori i Departamentit të rezervave shtetërore në MINT, Irfan Lipovica – drejtorit të Departamentit për integrime evropiane dhe afaristi Ridvan Muharremi./RTK


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu