Mack Rutherford, bëhet personi më i ri që arriti të shëtit botën me aeroplan, kaloi nëpër 52 shtete për pesë muaj

Mack Rutherford është britaniku që me vetëm 17 vjet, është bërë personi më i ri që pa ndihmën e askujt si pilot arriti ta shëtisë botën. Rutherford fluturoi me aeroplanin e vogël, e udhëtimi i tij ka zgjatur pesë muaj – duke kaluar nëpër 52 vende të ndryshme të botës.

Udhëtimin pesëmujor e filloi dhe mbaroi në Sofia të Bullgarisë. Me t’u kthyer ka treguar sesi ka hasur në stuhi të rërës në Sudan, dhe se netët i kishte kaluar në një ishull të pabanuar në Paqësor.

Motra e tij e madhe Zara, është gruaja më e re që pa ndihmën e askujt ka arritur të fluturoj përreth botës. Në anën tjetër, Mack ka inkurajuar të tjerët që të ndjekin ëndrrat e tyre pavarësisht sa vite i kanë.

“Punoni pandërprerë dhe shkoni para që të arrini qëllimet”, shtoi ai.

Udhëtimin e realizoi përmes Evropës, Azisë, Afrikës, Amerikës – duke kaluar nëpërmjet dy oqeaneve.

Mack që vjen nga një familje pilotësh, ishte nisur nga kryeqyteti bullgar gjatë 23 marsit, dhe kishte vazhduar rrugëtimin duke u ballafaquar edhe me temperatura ekstreme në Dubai, si dhe mbylljen e befasishme të aeroportit në Indi.

Ky adoleshent ka përdorur aeroplanin e vogël të ashtuquajtur peshkaqen, që ka performansa të larta dhe mund të arrijë shpejtësinë prej 300 kilometra në orë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu