Mickoski kërkon nga Osmani t’u kërkojë falje maqedonasve

“Ministrja e Punëve të Jashtme duhet të kujdeset që të marrë rrogën mujore dhe ky do të thoshte se jeta luksoze që bën është nga qytetarët e Maqedonisë. Dhe duhet të mbrojë interesat e qytetarëve në Maqedoni, jo të mbrojë interesat e qytetarëve në rastin e Bullgarisë fqinje. Dhe mendoj se duhet të sillet pak më me përgjegjësi ndaj ndjenjave të qytetarëve të Maqedonisë, këtu para së gjithash kam parasysh ndjenjat e maqedonasve”, tha kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski nga Prilepi, transmeton InfoShqip.

Mickoski shtoi se ministri Osmani duhet t’u kërkojë falje bashkëkombësve të tij maqedonas për dhimbjen që u ka shkaktuar me ministrinë e tij dhe me mënyrën se si e udhëheq këtë proces me fqinjin lindor.

“Dhe mendoj se deklarata të tilla jo vetëm që nuk janë në favor të zbutjes së situatës tashmë të polarizuar, por është e polarizuar për shkak të sjelljes së Qeverisë dhe nënshkrimit të atyre marrëveshjeve kalkulative ekzibicioniste me të cilat ne si maqedonas humbasim gjithçka, dhe bullgari. shteti fiton gjithçka që kërkon. Dhe për këtë mendoj se në periudhën që vijon, e vetmja gjë që i ka mbetur është para së gjithash t’u kërkojë falje bashkëkombësve të tij, për dhimbjen që u ka shkaktuar me ministrinë e tij dhe me mënyrën se si e udhëheq këtë proces me fqinjin tonë lindor.

Dhe t’u japim mbështetje maqedonasve në atë anë të kufirit, që ata të organizohen kulturalisht dhe të mund t’i realizojnë të drejtat e tyre”, ka sqaruar kryetari i VMRO-DPMNE-së.

Presidenti theksoi se Osmani nuk duhet të jetë kundër maqedonasve në Bullgari siç bën në deklaratat e tij, por duhet t’u japë atyre mbështetje që të organizohen kulturalisht dhe të mund të realizojnë të drejtat e tyre./InfoShqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu