Mirakovska, Jordanovit: Nuk mund të më thuash as mua, as bashkëqytetarëve të mi, se flasim gjuhën e gabuar

Kurrë nuk mund të më thoni mua, as bashkatdhetarëve të mi, se ata flasin gjuhën e gabuar, i është përgjigjur deputetja e PRSD-së, Sonja Mirakovska, deputetit bullgar Aleksandar Jordanov në Këshillin e Evropës.

Ajo tha se është maqedonase dhe se ky ishte identiteti i saj.

“Unë jam maqedonas, flas gjuhën maqedonase, jetoj në Maqedoni, tani quhet Maqedonia e Veriut. Dhe ky është identiteti im”, tha Mirakovska.

Ajo theksoi se problemi i Bullgarisë është se ajo jep pasaporta bullgare në mënyrë të paligjshme dhe të regjistruar me adresë në një shtyllë.

Jordanov tha se Maqedonia për të filluar realisht negociatat me Bashkimin Evropian (BE), fillimisht duhet të ndryshojë Kushtetutën dhe të lejojë përfshirjen e bullgarëve në të./Telegrafi/

VIDEO:


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu