Mitrevski: LSDM pranon Komisionin anketues për shpenzimin e parave në kohë krize

Koordinatori i grupit parlamentar të LSDM-së, Jovan Mitrevski, tha se nëse opozita paraqet propozim për formimin e Komisionit hetimor që do ta shqyrtojë shpenzimin e parasë publike në të gjitha situatat e krizës.

Ai deklaroi se LSDM-ja është e gatshme ta pranojë dhe ta diskutojë në Kuvend.

“Po, do ta pranojmë, të diskutojmë në Kuvend për atë që po ndodh tani në sektorin e energjisë, por edhe për atë që ka ndodhur në periudhën e kaluar në sektorin e energjisë, në kohën e OBRM-PDUKM-së. Si është blerë energjia elektrike tre herë më shtrenjtë se çmimi i tregut. Ashtu si në një periudhë kur nuk kishte krizë energjetike, çmimi i energjisë elektrike u rrit me 100 për qind”.

“Sa ka qenë subvencionimi i faturave të energjisë elektrike atëherë, në kohën e OBRM-PDUKM-së, sa është tani, cila është pakoja e masave dhe sa po investohet tani për t’i ndihmuar qytetarët dhe sa është investuar më parë. A është investuar më pas në një objekt energjetik apo në mini hidrocentrale private? Apo tani po investon në fotovoltaikë”, tha Mitrevski.

Koordinatori i Grupit Parlamentar të LSDM-së konfirmoi se e pranojnë synimin dhe urdhëroi opozitën që ta paraqesë propozimin, pas së cilës do të hapet diskutimi.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu