Obama paralajmëron Izraelin për veprimet në Gaza

Ish-presidenti i SHBA-së, Barack Obama, tha se Izraeli ka të drejtën të mbrohet dhe denoncoi sulmet e Hamasit në vend.

Megjithatë, ish-presidenti amerikan paralajmëroi se “çdo strategji ushtarake izraelite që injoron kostot njerëzore në fund mund të dështojë”.

Duke shkruar në Medium, Obama tha se ai mbështet plotësisht mbështetjen e Joe Biden për Izraelin “për të ndjekur” Hamasin, si për të çmontuar aftësitë e tij ushtarake ashtu edhe për të shpëtuar pengjet.

“Por, edhe pse ne mbështesim Izraelin, duhet të jemi të qartë se mënyra se si Izraeli e ndjek këtë luftë kundër Hamasit ka rëndësi”, shkroi ai.

Obama tha se strategjia e Izraelit duhet t’i përmbahet ligjeve ndërkombëtare, duke përfshirë ato që “kërkojnë të shmangin, në çdo masë të mundshme, vdekjen ose vuajtjen e popullatës civile”.

Ai paralajmëroi se bllokada mbi ushqimin, ujin dhe energjinë elektrike kërcënon të përkeqësojë krizën humanitare në Gaza, të “zvogëlojë mbështetjen globale për Izraelin” dhe “të shkojë në favor të armiqve të Izraelit”.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu