Ohri ka qenë më i bukur se sa është tani (FOTO)

Qyteti i Ohrit ndryshe njihet edhe si qyteti i paqes për Maqedoninë pasi në këtë qytet është nënshkruar marrëveshja e vitit 2001 që i’a riktheu paqen shtetit, shkruan Telegrafi Maqedoni.

Sot Ohri është shumë ndryshe nga ai qytet që në histori njihet si qyteti për të cilin kanë luftuar fuqitë e mëdha.

Këto ditë Ohri është në hartën e UNESCO si vend ku konservohet historia dhe ruhet si pasuri kombëtare dhe ndërkombëtare.

Në këtë qytet tani ka shumë pak shqiptarë ndërsa më herët të njejtët kanë qenë shumë në numër.

Përndryshe, historia e ka njohur Ohrin si qytet shqiptarë./Telegrafi/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu