Pendarovski: 10 vjet nuk është bërë asgjë në arsim, prandaj kemi 95% analfabetë funksionalë

Presidenti Stevo Pendarovski ka kritikuar sot Qeverinë në një vizitë në Televizionin Telma duke thënë se për 10 vjet nuk është bërë asgjë në arsim dhe për këtë arsye kemi 95% analfabetë funksionalë.

“Ky analfabetizëm funksional prodhohet nga ky sistem. Ne duhet të hyjmë me ndryshime thelbësore, jo kozmetike. Fatkeqësisht, nuk shoh që kjo është bërë deri më tani dhe se ka plane për të bërë ndryshime thelbësore… Për t’ju thënë më të hapur, gjërat nuk kanë ndryshuar dukshëm që prej 10 vitesh, pra pas kësaj rreshtimi politik. erdhi në pushtet, pse? Ka shumë arsye, unë nuk jam ekspert i arsimit. Nuk janë bërë në fillim, pas ndërrimit të pushtetit në maj/qershor 2017, nuk janë bërë nja dy gjëra që duhej bërë që arsimi të vendosej në një bazë disi të përtërirë”, tha Pendarovski.

Ai tregoi gjithashtu se çfarë duhet bërë.

“Të gjitha fakultetet që kanë qenë të hapura në 10-15 vitet e fundit është dashur të auditohen. Të gjithë e dimë se nuk ka pasur staf, nevojë apo kushte për këtë. Nuk u bë. “Profesorët u sollën me furgona për të mbajtur mësim në Maqedoninë perëndimore dhe ata u kthyen dhe ne e dimë se si në fund ata morën diploma atje”, thotë Pendarovski.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu