Pse Mark Zuckenberg e bëri Facebook-un me ngjyrë të kaltër? Përgjigjja është shumë interesante

A jeni bërë ndonjëherë kurioz të dini se pse logoja e Facebook ëhstë me ngjyrë të klatër? Nëse jo, sigurisht që tani po mendoni, pse vallë?

Ngjyra e kaltër lidhet me themeluesin e Facebook, Mark Zuckenberg, i cili është daltonik. Siç dihet nga të gjithë daltonizmi lidhet me mungesën e dallimit të ngjyrave.

Zuckenberg  disa vite më parë ju nënshtrua një testi për dallimin e ngjyrave, dhe rezultatet e testit u lidhën të gjitha me ngjyrën e kaltër, pasi themeluesi i Facebook vetëm këtë ngjyrë mund të dallonte shumë mirë.

Megjithatë, kjo nuk është arsyeja e vetme. Facebook nuk është i vetmi rrjet social që është me ngjyrë të kaltër. Keni parasysh Twitter, Skype, WordPress …

Ekspertët e marketingut kanë vlerësuar se ngjyra e kaltër është ngjyra “më miqësore” që i jep çdo përdoruesi një ndjenjë të mirëpritjes.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu