Rektori askund, Universiteti i Tetovës u bë vend promovimi i librave, jo i shkencës?!

Hapja e universiteteve gjithë kund në botë bëhet për shkak të edukimit,krijimit të kuadrove shkencore -zhvillimit akademik duke ngritur cilësinë e arsimimit të një populli.Një proverbë afrikane që MENDELA e përdorte thoshte dy janë rrugët e çlirimit të një POPULLI ,

LUFTA DHE ARSIMI

Në Maqedoni ubë një luftë në vitin 2001 (mos na hidhërohet A.A na falni ishte konflikt ) si duket për tu kapur Arsimi,pra dështuam në Maqedoni si shqiptarë në të dy sferat …UT u bë vendëpunsim partiak i BDI dhe oligarkëve të saj…

Universiteti i Tetovës filloi tua mer me promovimin e librave bukën librarive ,dhe restoranteve,sepse kur nuk ke me çka të lavdrohesh si p.sh me të arritura botime shkencore,suksese që do të dilnin nga ajo që jeni krijuar ,atëherë do merresh tërthorazi me gjëra që nuk janë primare..

Respekte ky shkrim nuk ka të bëjë me Gjeneral Kudusi Lame ,me Prof.Dr. Rexhep Qosen ,Ali Ahmetin…por me prapavijën propagandeske që dërgohet nga ISH REKTORI…

Dje ishte promovimi për Veprat “Rexhep Qosja – filozof, ideolog dhe politikan i çështjes kombëtare” dhe “Nëna ime Mihana Lama”, të autorit Prof. Dr. Kudusi Lama, që kur të hysh në brendinë e tyre nuk ka asgjë shkencore përveç përpunimit monografi …kot e kot muhabet promovimi në UT qëllimi ishte sipas gjitha gjasave për stafin e dhunshëm të UT se për shkak të autorit dhe mysafirit Akademik Prof.DR Rexhep Qosjen respekte … të cilët për respektin që gëzojnë dhe kuptohet nga hatërmbetja nuk do të mungonte prezenca dhe afrimi i disa politikanëve të BDI-së me iniciativë të ish stafit të UT ,sepse Ali Ahmeti dhe ekipa e dijnë se ky staf jo që i ka kalu ligjërisht të gjitha mandatet ,mbase nuk ia thonë por me mos shpalljen e konkursit për REKTOR shkelin edhe mbi popullin si themelues të UT viteve 1994 e këndej…UT nuk është pronë private …është derdhur edhe gjak…nuk u pa prezenca e disa figurave si U.D Rektor sepse Prorektori për çështje mësimore -ish rektori nuk do kishte mundësi të delte i pari kinse …a UT gjatë 2 mandateve e gjysëm sharroi në rang listat botrore dhe europiane …ndër 20.000 vende …për shkak të kapjes së UT …dhe kuadrove ,botimeve shkencore ,kualitetit arsimor

Për Prorektorin për Arsim aktualin ish Rektorin dhe Rektorin e dhunshëm dhe stafin

Një përkujtim

Para një 10 vjeçari Gjeneral Kudusi Lames një miku im ia organizoi në HOTELIN LIRAK Tetovë promovimin e librit “Kosova dhe Ushtria Çlirimtare”, ku fjalë rasti mbajti edhe Fazli Veliu …sa për informatë shtesë … pra respekte për Gjeneralin

Ali Ahmetit një udhë dy punë tia ndale ish rektorin vetëreklamimin se ka pasur 10 vite kohë të tregonte veten ,sepse në këtë mënyrë manipulohet edhe Ali Ahmeti i cili ndihej ngushtë për shkak të prezencës dhe afrisë edhe tek ulëset dhe ti kërkojë inspektoriateve pse po vonohet zgjedhja dhe shpallja e konkursit për REKTOR a kanë kaluar mbi 8 muaj ….vërtetë në fund një pyetje U.D REKTORI a te daja në OHËR e kishin dërguar në pamje …e po ndryshe nuk kishte si do të dilte në ballinë ISH REKTORI

FOTO:


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu