Roth: Shumë njerëz janë larguar nga Maqedonia, do të isha i lumtur nëse do të ktheheshin

“Mesazhi im është fare i qartë: askush nuk mund të të përshkruajë se si të jetosh, askush nuk mund të të përshkruajë se çfarë gjuhe flet, askush nuk mund të ndërhyjë në identitetin tënd kulturor, në çështjet e traditës së këtij vendi. Dhe kjo është ajo për të cilën qëndron BE.

Dhe shpresoj se do të krijohet një besim i ri mes popullit të Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut, por e di që një pjesë e madhe e besimit ka humbur. Por ne nuk duhet të lejojmë që të vazhdojmë të infektohemi nga helmi i nacionalizmit dhe populizmit”, tha deputeti gjerman dhe kryetari i Komisionit të Politikës së Jashtme në Bundestag, Michael Roth, në një intervistë ekskluzive për emisionin “Click Plus” në TV21.

Roth tha se shumë të rinj u larguan nga Maqedonia e Veriut sepse, siç thotë ai, nuk besonin në të ardhmen e këtij vendi.

“Dhe unë dua që njerëzit të mund të kthehen, të thonë: po, ky është atdheu im dhe unë dua të kem një familje këtu, dua të kem një jetesë këtu, por kjo do të jetë e mundur kur të ankoroheni fort në BE”. Jam shumë i bindur për këtë”, tha Michael Roth, deputet gjerman dhe kryetar i Komisionit të Politikës së Jashtme në Bundestag.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu