Seanca e Këshillit të Evropës për pranimin e Kosovës në anëtarësim është caktuar për 27 mars

Të mërkurën më 27 mars do të mbahet seanca e Komisionit për Çështje Politike dhe Demokraci të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës, ku do të diskutohet për aplikimin e Kosovës për anëtarësim.

Deputetja greke dhe ish-ministrja e Punëve të Jashtme Dora Bakoyani do të prezantojë raportin e saj për kërkesën e Kosovës për pranim në organizatën më të vjetër panevropiane, Këshillin e Evropës, para Komisionit për Çështje Politike dhe Demokraci të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës. PACE).

Kryetarja e delegacionit të përhershëm të parlamentit serb në PSBE, Biljana Pantic-Pilja, ka thënë në fund të javës së kaluar se raportuesja për pranimin e Kosovës në Këshillin e Evropës, Dora Bakojani, ka rekomanduar që Kosova të bëhet anëtare e asaj politike. organizimi.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu