Spasovski: Maqedonia është më e sigurta nga vendet e Ballkanit Perëndimor

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, në seancën e fundit parlamentare me pyetjet parlamentare për këtë vit, pati rastin t’i përgjigjet pyetjes në vijim:

“Ditën tjetër në një konferencë për media thatë se hulumtimet tregojnë se ne jemi vendi më i sigurt në Ballkanin Perëndimor dhe Ministria e Brendshme është ndër institucionet më transparente. Në bazë të cilit hulumtim dhe cilat janë të dhënat specifike?”– tha ai, transmeton InfoShqip.

Republika e Maqedonisë së Veriut është më e sigurta nga vendet e Ballkanit Perëndimor, me një kërcim prej 67 vendesh në vitin 2017 dhe katër pozita më të larta se vitin e kaluar. Ose, sipas Indeksit Global të Paqes (GPI), këtë vit jemi ndër 36 vendet më të sigurta në botë. Duke vlerësuar disa aspekte të paqes, duke përfshirë sigurimin social, Indeksi Global i Paqes është një mjet i dobishëm për të analizuar se sa larg kemi arritur në përpjekjet tona. “, theksoi ministri Spasovski.

Spasovski tha se nëse kthehemi në vitin 2017, që nga koha kur vendi ynë ka shënuar progres të vazhdueshëm në listën e vendeve më të sigurta në botë, të cilën e bën çdo vit Instituti për Ekonomi dhe Paqe, nuk mund të mos i riafirmojmë tri prioritetet e rëndësishme. që kjo udhëheqje e Ministrisë së Punëve të Brendshme i vuri para vetes: profesionalizimin, departamentizimin dhe dekriminalizimin. Sipas peshës së tyre, këto ishin çështjet më të rëndësishme thelbësore për të rikthyer ndjenjën e sigurisë dhe sigurisë tek qytetarët dhe natyrisht besimin tek institucioni./InoShqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu