Spasovski: Nga sot të gjithë punonjësit e MPB-së do të kenë rritje të pagave prej 5%

Në drejtim të motivimit të vazhdueshëm të punonjësve në Ministrinë e Brendshme, nga Buxheti i Ministrisë së Brendshme, duke filluar nga data 1 shtator 2022, kemi përfituar një rritje pagash prej 5%, që përfaqëson rritjen e tretë të pagave të punonjësve në Ministrinë e Brendshme, transmeton InfoShqip.

Në vitin 2018 u arrit rritje pagash për rreth 5 mijë punonjës policie me uniformë, duke mundësuar ndarjen e pozicioneve të punonjësve të rinj, punonjës policie dhe drejtues të lartë policie nga punonjësit e tjerë.

Me këtë, për herë të parë janë shtuar pikët për punonjësit e policisë me 10 dhe 20 pikë për pozicionin e punës “polic”, nga kategoritë E5, E4, E3 dhe Z5, Z4 dhe Z3, për të cilat në Buxhetin e Ministria e Punëve të Brendshme për vitin 2019 janë kërkuar dhe miratuar mjete për pagesën e rritjes së pagave në vlerë prej 80.000.000 denarë në vit për 4.821 punëtorë të uniformuar.

Është veçanërisht e rëndësishme për këtë udhëheqje të MPB-së që një rritje e tillë për komponentin bazë të punonjësit të policisë realizohet për herë të parë që nga viti 1991./InfoShqip.com


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu