Studim, njerëzit që lexojnë jetojnë më gjatë

Sipas Avni Bavishi, kryetar i studimit në Universitetin Yale, leximi ju bën më të zgjuar, por ju bën që të jetoni më gjatë gjithashtu.

Studimi përfshiu 3.635 persona mbi moshën 50 vjeç dhe i ndau në 3 grupe. Grupi i parë nuk lexonte fare, grupi i dytë lexonte më pak se 3.5 orë në javë, ndërsa grupi i tretë lexonte më shumë se 3.5 orë në javë.

Sipas studimit u vërejt se individët e grupit të dytë kishin 17% më pak shanse për t’u ndarë nga jeta në krahasim me individët e grupit të parë. Ndërsa individët e grupit të tretë kishin rreth 23% më pak gjasa.

Studimi tregoi se njerëzit që lexonin e kuptonin më mirë botën e jashtme dhe i zhvillonin më shumë aftësitë njohëse që të çojnë në një mbijetesë më të gjatë./albeu.com/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu