Stuhia goditi Evropën, të paktën gjashtë persona humbën jetën

Stuhia Ciaran, e cila goditi sot Evropën Perëndimore, mori të paktën gjashtë jetë, duke përfshirë një fëmijë pesëvjeçar në Belgjikë dhe shkaktoi kaos trafiku – mbyllja e porteve dhe vonimi i fluturimeve të shumta.

Rënia e pemëve për shkak të goditjeve të forta të erës shkaktoi vdekjen e gjashtë personave: dy në Belgjikë dhe nga një në Spanjë, Francë, Gjermani dhe Holandë.

Për shkak të stuhisë, trafiku hekurudhor në Flanders u ndërpre pjesërisht dhe trenat që operonin në Belgjikë lëviznin me shpejtësi të reduktuar.

Trafiku detar u ndërpre në Antwerp dhe kaos trafiku mbretëroi në aeroportin e Brukselit, me fluturime të vonuara dhe vonesa të gjata.

Përveç një personi të vdekur, 16 persona, përfshirë shtatë zjarrfikës, u plagosën nga stuhia në veri të Francës. Rreth 1.2 milion familje mbetën pa energji elektrike, më së shumti në Brittany, 780 mijë prej tyre.

Stuhia goditi rëndë edhe jugun e Anglisë, prandaj linjat e transportit dhe trageteve nga Doveri u anuluan. Rreth njëqind shkolla u mbyllën gjithashtu.

Një paralajmërim i kuq është lëshuar në ishullin Jersey për shkak të erërave që fryjnë me shpejtësi 160 km/h. Të gjitha fluturimet nga aeroportet Jersey, Guernsey dhe Aurigny janë anuluar.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu