10 sekonda për të shpëtuar veten në rast infarkti (VIDEO)

Të gjithë e dimë që ataku në zemër nuk mund të parashikohet, megjithatë ka disa këshilla të dobishme të cilat mund t’ju shpëtojnë jetën, nëse e gjeni veten përballë një situate të tillë. Shpresojmë, që të mos ju duhet ta zbatoni kurrë këtë këshillë, por është mirë të dini se mund të ndihmoni veten apo dikë tjetër, para se të vijë ambulanca.

Shumica e njerëzve kalojnë në panik dhe nuk dinë çfarë të bëjnë kur dyshojnë për infarkt miokardi. Kjo bën që të bien pa vetëdije për çështje sekondash. Por, edhe pse keni vetëm disa sekonda për të reaguar ka diçka që mund të bëni, që me shumë gjasa do ju shpëtojë jetën. Kini parasysh se si fillim duhet të kërkoni ndihmë, kjo është shumë e rëndësishme.

Pasi të keni thirrur ndihmën profesionale duhet të filloni të kolliteni me forcë! Filloni kollituni thellë dhe fortë; pa pushim. Nxirrni frymë thellë dhe ngadalë. Video e mëposhtme do ju demonstrojë teknikën korrekte të kollitjes në një situatë të tillë.

Kur merrni frymë thellë ju dërgoni oksigjen në mushkëri, ndërsa kolla ushtron presion te zemra duke ndihmuar qarkullimin e gjakut. Ky presion në zemër do të rikthejë në normalitet ritmin e sinusit dhe kjo është gjëja më e rëndësishme për të mbajtur një njeri gjallë deri në ardhjen e ndihmës profesionale.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu