A janë shqiptarët populli më i vjetër në Ballkan? Citimet që të huajt i kanë shkruar për prejardhjen e shqiptarëve

Shqiptarët janë ndër popujt më të vjetër të Ballkanit dhe Kontinentit Evropian. Pellazgët, Ilirët, arbëreshët, shqiptarët apo albanët siç i quajnë sot mbarë bota moderne ndodhen në rajonin e Ballkanit prej mijra vjetësh. Natyrisht konfiguracioni i sotëm etnik është i ndryshëm nga ai i gjenezës etnike para historike dhe asaj të lashtë të rajonit. Kjo për faktin se në Ballkan herë pas herë kanë ardhur dhe janë vendosur popullsi të reja nga të ndryshme, të cilat janë të pranishme në hartën e sotme etnike ballkanike, shkruan InfoShqip.

Në videon në vazhdim do ju paraqesim citime të studiuesve të shquar por edhe të strategëve të popujve të ndryshëm të cilët tregojnë se origjina e shqiptarëve është nga raca ilire dhe se ky është një fakt i pakundërshtueshëm. /InfoShqip.com

Video:


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu